Site Logotype

PERMANENT HÅRFJERNING

Slide

Hårreduktion med laser

Mange mænd og kvinder har mere hår på kroppen, end de egentlig ønsker. De fleste af os kender til, hvor tidskrævende det kan være at barbere eller vokse uønsket hårvækst. Desuden kan det være vanskeligt at holde huden glat og blød, og mange oplever, at der opstår irritation i form af røde knopper efter barbering. For folk med almindelig hårvækst kan permanent hårreduktion være en luksuriøs lettelse i hverdagen, hvorimod laserbehandling er for dem, der er plaget af særlig kraftig hårvækst. Permanent hårfjerning er et resultat, der varer ved.

Her hos klinikken tilbyder vi effektiv, permanent hårfjerning, så du bliver fri for uønsket hårvækst.

Vil IPL hårfjerning virke for altid?

Permanent hårreduktion med IPL-laser (Intense Pulse Light) er en effektiv løsning til dig, der ikke ønsker, at den uønskede hårvækst skal komme retur. Højenergilyset ødelægger hårfolliklen, hvorfra hårene vokser. På denne måde kan der ikke dannes nye hår, og IPL hårfjerning vil have en utrolig god virkning. Lyset styres omhyggeligt for at sikre den korrekte pulslængde, bølgelængde og mængde af energi til at ødelægge hårsækken uden at gøre nogen skade. På denne måde fjernes fundamentet for at danne nye hår, og der vil derfor ikke vokse hår ud igen.

Hver enkelt laserbehandling reducerer en væsentlig mængde hår permanent. For at opnå optimal permanent hårfjerning, skal du have ca. seks – otte laserbehandlinger, alt efter din hårtype og hårmængde. Inden behandlingen startes undersøger vi din specifikke hudtype og hårvækst og kommer med et skræddersyet behandlingsforløb til lige præcis dit behov.

Untitled design 33
Slide

Hvor lang tid skal der gå mellem hver laserbehandling

Mellem hver laserbehandling skal du helst vente mellem seks til otte uger for at opnå det allerbedste resultat. Du vil hurtigt opleve, at hårene bliver færre og væsentlig finere efter hver enkelt behandling. Hertil bør man have i overvejelserne at laserbehandlinger generelt ikke bør foretages hvis du bliver udsat for meget sol både i tiden før og efter behandlingen. Dette skyldes, at din pigment kan ændres.Før permanent laserhårfjerning skal du barbere dig på det pågældende område 24 timer før behandling. Det er nemlig ikke selve hårene, der skal behandles for at udføre permanent hårreduktion, men hårfolliklerne nede i underhuden, hvorfra hårene vokser. Derfor er det ikke nødvendigt, at hårene skal være udvokset under din laserhårfjerning.

Dette skal du huske før behandling:
Barbér dig cirka et døgns tid, inden du møder op på klinikken. Hårene skal barberes med en barberskraber. Det er meget vigtigt, at du ikke anvender en pincet eller vokser området, da hårene ellers ikke er til at få fat i.

Må jeg bruge bedøvende creme, inden behandling med laser?

Nej, hvis du bruger bedøvende crème under IPL behandling, vil du ikke være i stand til at mærke, hvordan laseren reagerer på din hud. I tilfælde af, at laseren er indstillet en tand for højt, er du dermed ikke i stand til at reagere på det. Behandleren har derfor ikke mulighed for at korrigere indstillingerne. Af denne grund fraråder vi altid anvendelse af bedøvende cremer under laserbehandling. Permanent hårfjerning med laser er den perfekte løsning mod uønskede hårvækst. Du vil opnå en flot og blød hud uden atter at skulle generes af hår.
Untitled design 34

Før en behandling:

Før du kan få en behandling med IPL-laser, skal du til en lovpligtig konsultation hos klinikkens specialuddannede kosmetiske sygeplejerske. Denne er uforpligtende og gratis. Til en konsultation vil du blive informeret grundigt omkring behandlingen, og vi sikrer os at du føler dig tryg ved forløbet.

Du kan blive behandlet samme dag som du bliver konsulteret. Du må ikke have taget sol 3-4 uger op til og efter din behandling med IPL. Dette gælder også selvbruner, som ikke må bruges 1 uge op til din behandling.

Sådan foregår en behandling:

Når du ankommer til klinikken starter vi med at afrense området vi skal behandle. Herefter får du beskyttelsesbriller på. Vi anvender en smule kold gel på området, og herefter afgiver vi et ”skud” på området. I nogle tilfælde skal der afgives et ekstra skud. Det vurderer den specialuddannede sygeplejerske.

Selve behandlinger tager ca 15-20 min.

For de fleste er behandlingen smertefri, og det mærkes som en elastik der smækker på huden. Det er kortvarig og bestemt til at holde ud. Det kræver ikke bedøvende creme. Der skal gå ca. 4 uger mellem hver behandling, og det er oftest nødvendigt med 2 – 4 behandlinger afhængigt af, hvor udtalte karsprængningerne er.

Efter behandlingen :

Umiddelbart efter behandlingen kan huden føles varm og rød. Hvis du har brug for det, kan du få noget koldt at holde på umiddelbart efter behandlingen. Rødmen og varmen aftager som oftest i løbet af nogle timer, men kan i enkelte tilfælde var 2-3 dage.

I nogle tilfælde kan der dannes en blålig misfarvning svarende til de behandlede områder. Det sker især hvis karrene har været meget store og tydelige. Misfarvningen skyldes at blodet størkner i karrene i forbindelse med behandlingen og det tager 3-4 dage før det forsvinder.

Det er vigtigt at undgå solbadning efter behandlingen, da huden kan være mere følsom for solen i det behandlede område.

Behandling af uønsket hårvækst med Intenst Pulserende Lys (IPL)

Hos normetica anvender vi Ellipse Nordlys til effektivt at fjerne eller reducere hår hos både kvinder og mænd. Det behårede område behandles med kraftige lysglimt fra IPL-håndstykket, der omdannes til varme i mørke hår. Varmen bredes ud til hårsækkene, så disse ødelægges. Kun en del af hårsækkene rammes på samme tid, og derfor påregnes flere behandlinger for at ramme alle hårsækkene. Som oftest skal du regne med 6-8  behandlinger med ca 6 ugers interval.

 

Hår gennemgår 3 faser-  vækstfase, hvilefase og afstødningsfase. Der kan opnås hårreduktion af mørke hår, som er i vækstfase. Alle hår er dog ikke i samme fase på samme tid, og derfor vil resultatet af behandlingen variere fra gang til gang. Af samme grund kan alle hår heller ikke fjernes fuldstændig, men mængden af mørke hår vil reduceres med varigt resultat. Laserens lys absorberes af det mørke farvestof i håret i hårsækken. Denne opvarmes og går til grunde.

Derfor kan lyse og røde hår ikke behandles.

Untitled design 34

Før en behandling:

Før du kan blive behandlet IPL, skal du til en lovpligtig konsultation hos klinikkens specialuddannede kosmetiske sygeplejerske. Denne er uforpligtende og gratis.Til en konsultation vil du blive informeret grundigt omkring behandlingen, og vi sikrer os at du føler dig tryg ved forløbet.

Før behandlingen skal du være barberet på det pågældende område. Dette er bedst at gøre dagen før. Det er meget vigtigt, at hårene ikke er fjernet med voks eller pincet, men at de udelukkende er barberet væk med en skraber. På den måde er de stadig synlige for IPL maskinen i underhuden.

Der må ikke solbades 4 uge forud for behandling og der skal bruges høj solfaktor ved ophold udendørs. Huden må hverken være solbrun eller farvet med selvbruner da dette øger risikoen for bivirkninger.

Hvordan foregår en behandling?

Under selve behandlingen oplever man følelsen af et svip med en elastik mod huden og en varm fornemmelse. Dette mærkes især ved behandling af meget mørke og sorte hår og på mørkt pigmenteret hud. Nogle områder er mere sensitive end andre, f.eks kan behandlingen omkring bikini/brasiliensk -området mærkes mere.

Umiddelbart efter behandlingen kan der udvikles rødme og let hævelse, som forsvinder inden for 1-2 døgn. Dette er en ønskelig respons fra huden og er ikke farlig.

I sjældne tilfælde kan pigmentforandringer i det behandlede hudområde forekomme. Oftest på genetisk mørk hud og på solbrun hud. Pigmentforandringerne kan vedvare i måneder op til ét år.

Efter behandlingen :

Huden reagerer ved at blive rød og varm lige efter behandlingen og det fornemmes ofte som en mild solskoldning. Hos enkelte patienter kan opstå små hævelser i huden, som kan vare op til 3 døgn. Dette er en god respons og er ikke farlig. Man bør anvende højeste solfaktor (spf 50) ved solbadning de næste 4 uger efter behandlingen er foretaget.

Det er vigtigt at undgå solbadning efter behandlingen, da huden kan være mere følsom for solen i det behandlede område.

Bivirkninger

Hos nogle kan der opstå væskeophobninger i det behandlede område. Væsken vil forsvinde i løbet af et par dage. I sjældne tilfælde kan forekomme en forbrænding. Dette kan give små sår, som forsvinder, når disse heles. Kontakt klinikken hvis dette forekommer.

Der kan endvidere forekomme pigmentforstyrrelser på de behandlede områder, således at huden efterlades med lysere eller mørkere farve, end resten af huden og i værste fald år. Denne risiko er størst, hvis man er mørk i huden eller har solbadet kort forinden.

Lov om betænkningstid og samtykke

Før du kan modtage en kosmetisk behandling, skal du afgive et mundtligt samtykke til behandlingen. Det forudsætter, at du forinden har modtaget såvel skriftlig som mundtlig information om behandlingen.

Du er velkommen til at medbringe en ven, veninde eller ægtefælle (bisidder) ved konsultationen.

I sjældne tilfælde kan pigmentforandringer i det behandlede hudområde forekomme. Oftest på genetisk mørk hud og på solbrun hud. Pigmentforandringerne kan vedvare i måneder op til ét år.

Før en behandling:

Før du kan få en behandling med fraktioneret laser, skal du til en lovpligtig konsultation hos klinikkens specialuddannede kosmetiske sygeplejerske. Denne er uforpligtende og gratis.

Til en konsultation vil du blive informeret grundigt omkring behandlingen, og vi sikrer os, at du føler dig tryg ved forløbet.

Hvordan foregår behandlingen:

Til en konsultation vil du blive informeret grundigt omkring behandlingen, og vi sikrer os, at du føler dig tryg ved forløbet.

Frax-håndtaget består af en lille rulle for enden af håndtaget, og den ruller over huden. Vi kører over huden 3-4 gange.  Vi bestræber at behandlingen skal være smertefri. For nogle, kan behandlingen føles stikkende i huden og være forbundet med let ubehag, men det vil være til at holde ud. Lige efter behandlingen vil huden føles varm som en solskoldning, hvilket vil aftage fra 1 time efter op til 24 timer. Vi anbefaler at køle huden af med en ispose når du kommer hjem.

Efter behandlingen :

Der kan i nogle tilfælde ses let hævelse i op til 3 dage efter behandlingen. Da huden starter en process ift regenerering den i ugen efter føles tør og lidt ru, og der kan også være en kløende fornemmelse under huden. Nogle vil opleve at få små bumser i et par dage.  

Efter ca en uge vil huden være helet, men huden kan være sart rød i flere uger efter behandlingen. Dette betyder, at huden arbejder, og det er helt normalt.

For at få fuld effekt kræves ca. 3-5 behandling med ca 4-6 uger imellem.

Vi anbefaler at du bruger C.E Ferulic fra Skinceuticals, som er en prisbelønnet serum, der har en dokumenteret effekt ved brug efter laserbehandlinger. Denne nedsætter downtime (hudens regenereringsprocess) med 50% efter din fraktioneret laserbehadling. Den øger fastheden i huden og forekomsten af fine linjer og rynker. Helt perfekt til når du er i gang med et laserforløb.

Lov om betænkningstid og samtykke

Før du kan modtage en kosmetisk behandling, skal du afgive et mundtligt samtykke til behandlingen. Det forudsætter, at du forinden har modtaget såvel skriftlig som mundtlig information om behandlingen.

Når det drejer sig om behandling med Frax 1550-laser, kan du behandles samme dag som informationen gives. 

Du er velkommen til at medbringe en ven, veninde eller ægtefælle (bisidder) ved konsultationen.